CanalNeu : Catalunya : 19/10/2018 
 cercador  
 
   Estacions
Alps
Pirineus
Sistema Central
Altres zones Europa
Amèrica del Nord
Amèrica del Sud
Àfrica
  Allotjament
Hotels
Apartaments
Turisme rural
Immobiliàries
  Oci
Discoteques
Bars / Pubs
Centres Comercials
Centres Lúdics
  Botigues
Material i equipament
Moda
Altres botigues
  Viatges
Agències de viatge
Rutes i carreteres
Meteorologia





 » inici   » bloc   » top 50   » novetats  » fòrum  » contacte 
 

   
Els Mundials de Snowboard FIS es posaran en marxa al Palau Sant Jordi de Barcelona, el mateix escenari en què es celebrin la cerimònia inaugural i les proves de Big Air (BA). Es tracta de la disciplina espectacle per excel·lència de snowboard. Les medalles del BA es posaran en joc el dissabte dia 15 de gener tenint com a icona emblemàtic la rampa que utilitzaran els participants. Una rampa al mig del Sant Jordi, de 31 metres d'alçada, que sorprendrà als espectadors i que ja s'ha acabat de construir.

El Big Air Barcelona marcarà l'espectacular inici d'uns Mundials que de seguida es traslladaran a La Molina per a la disputa de la resta del programa competitiu. Com va passar el novembre del 2009, quan es va instal·lar a l'Estadi Olímpic de Montjuïc amb ocasió d'una prova de la Copa del Món, l'enorme estructura de la rampa suposarà un element visual que no deixarà indiferents els que assisteixin en directe a la prova, en la qual els millors especialistes de la terra oferiran una sèrie de trucs i transicions durant els brutals salts que realitzaran al kicker (rampa) del Sant Jordi.

Les dimensions de la rampa són espectaculars. Més encara quan, com és el cas, s'aixeca en un pavelló i no a l'aire lliure. Per muntar aquesta estructura espectacular de 31 metres d'alçada, 20 d'ample i 92 metres de llarg (zona de frenada inclosa) s'han necessitat 25 muntadors durant sis dies. Han hagut de  treballar amb 200 tones de material, de les quals 40 han servit de contrapès per a l'estabilització del trampolí. Això és perquè s'ha de tenir en compte un factor de seguretat en quan a l’estabilitat de la rampa. No obstant, a més d'aquestes 200 tones de material caldrà afegir altres tantes de neu produïda. En total, doncs, 400.

A més dels desafiaments estàtics que suposa l'elevació de l'enorme estructura d'acer (la inclinació màxima és de 45 graus), un altre repte important és el de la logística, ja que 25 enormes camions de càrrega han hagut de transportar tot el material pel centre de la ciutat fins arribar a Montjuïc. La rampa ha estat construïda per la filial espanyola de l'empresa alemanya Nussli, proveïdor número u a nivell mundial d'estructures efímeres per a esdeveniments esportius.

Les obres de construcció de la rampa van començar el passat dia 5 de gener i a dia d'avui ja està acabada. Ara només falta que la cobreixin amb 200 tones de neu artificial i que els esportistes comencin a entrenar-hi. El dissabte 15 se celebrarà la competició i al dia següent ja començaran les tasques de desmuntatge, que es prolongaran durant set jornades. És a dir, que perquè el dia de la competició estigui tot en condicions s’haurà estat treballant durant dues setmanes. Sense cap dubte, l'espectacle recompensarà l'esforç.

Les mascotes que surten a la fotografia i que seran presents a la competició del dissabte 15 són el Moli i la Lina.

Més informació a La Molina 2011  www.lamolina2011.cat



  llegir comentaris

Altres articles que potser t'interessaran:
Crònica i resultats del Paral·lel Gegant a La Molina 2011
Speed Riding
Golden League
:: ()
 
arxiu
:: ()
 
 




 www.postals.cat www.socpetit.cat www.nuvis.org RSS feed www.guianupcial.com www.canalviatges.cat (c) CanalNeu 07-11 by Creacions