CanalNeu : Catalunya : 13/12/2018 
 cercador  
 
   Estacions
Alps
Pirineus
Sistema Central
Altres zones Europa
Amèrica del Nord
Amèrica del Sud
Àfrica
  Allotjament
Hotels
Apartaments
Turisme rural
Immobiliàries
  Oci
Discoteques
Bars / Pubs
Centres Comercials
Centres Lúdics
  Botigues
Material i equipament
Moda
Altres botigues
  Viatges
Agències de viatge
Rutes i carreteres
Meteorologia

 » inici   » bloc   » top 50   » novetats  » fòrum  » contacte 
 

   
El Dorado Freeride (EDF) és un dels esdeveniments esportius més importants de la temporada a Vallnord. La primera prova internacional freeride de la península, que convoca els millors riders del planeta, celebra aquest any la 15a edició amb novetats destacables. Entre aquestes, cal destacar que el Freeride World Qualifier (FWQ) ha atorgat a la competició quatre estrelles, la màxima puntuació en una prèvia del Freeride World Tour (FWT).

El Dorado Freeride se celebra del 24 al 26 de febrer al sector Arcalís de Vallnord, ja que, per l’orientació nord-oest, aquesta zona del domini esquiable disposa d’unes condicions excel·lents de neu als vessants fora pista. Aquesta és una de les màximes de la competició, ja que els atrevits esquiadors i snowboarders han de superar corredors i passos naturals de neu verge, per un vessant d’uns 55° d’inclinació en un recorregut de 400 metres. El jurat puntua els millors passos, tant en la fase classificatòria com en la final de l’EDF.

La competició es desenvolupa en tres cims diferents, que els participants no saben quins són fins la mateixa setmana de competició, i acull més d’un centenar de riders que busquen plaça per a la final de l’FWT. I és que l’EDF, en la 15a edició, ha rebut de l’FWQ la designació de 4 estrelles, la màxima distinció que atorga aquest òrgan internacional.

PUNTUACIÓ

Els millors riders del panorama internacional estaran en aquesta competició i cada un d’ells s’esforçarà per generar espectacle i guanyar-se una plaça per a la final. El sistema de puntuació que s’aplica a El Dorado Freeride està basat en la guia de jutges que edita l’International Ski Freeride Association (ISFA) i el manual de jutges del Freeride World Tour (FWT).

D’aquesta manera, els jutges valoren la impressió general del descens que implica un 35% de la puntuació total. L’elecció de la línia suposa un 25% de la nota mentre que el control i fluïdesa i l’agressivitat suposen, a parts iguals, el 40% restant. És important destacar també que per competir és indispensable complir les mesures de seguretat i anar equipats amb l’ARVA, pala, sonda i motxilla ABS.


Més informació a Vallnord  www.vallnord.com


  llegir comentaris

Altres articles que potser t'interessaran:
Shaun White fa 100 punts als Winter X Games
Tour Salomon a Baqueira
La Pirena a la Molina
:: ()
 
arxiu
:: ()
 
 
 www.postals.cat www.socpetit.cat www.nuvis.org RSS feed www.guianupcial.com www.canalviatges.cat (c) CanalNeu 07-11 by Creacions