CanalNeu : Catalunya : 19/10/2018 
 cercador  
 
   Estacions
Alps
Pirineus
Sistema Central
Altres zones Europa
Amèrica del Nord
Amèrica del Sud
Àfrica
  Allotjament
Hotels
Apartaments
Turisme rural
Immobiliàries
  Oci
Discoteques
Bars / Pubs
Centres Comercials
Centres Lúdics
  Botigues
Material i equipament
Moda
Altres botigues
  Viatges
Agències de viatge
Rutes i carreteres
Meteorologia

 » inici   » bloc   » top 50   » novetats  » fòrum  » contacte 
 

   
Una planta d'energia normalment no s'associa a la diversió. Però això és exactament el que Tim i Jan Edler, de l'estudi de disseny i arquitectura Realities:United, tenen en ment.

De moment és només una proposta, però la idea de construir una nova planta energètica pel tractament de residus i aprofitar-la com a pista d'esquí  ja ha guanyat el concurs internacional.

Es tractaria del 'Big Vortex', una planta d'energia que es construiria a Copenhaguen i que també es faria servir com una pista d'esquí. Han decidit complementar-la amb un generador d'anells de fum per conscienciar a la gent sobre la importància de les emissions de CO2. Cada anell de fum, d'uns 30 metres de diàmetre i 3 metres d'altura, constituiria exactament una tona de diòxid de carboni fòssil, que s'afegiria a l'atmosfera. Els anells de fum serien espectaculars i molt estètics, però anirien vinculats a un tema controvertit, al mateix temps. Depenent de les condicions de l'estabilitat i la visibilitat , els anells es veurien més o menys, però com a mitjana serien visibles durant uns 45 segons.

El pendent per poder-hi esquiar estaria fet amb material ecològic, i l'accés a les pistes es faria a través d'un ascensor al llarg de la xemeneia de la planta. Durant el trajecte, els visitants podrien tenir unes vistes exclusives des d'una de les estructures més altes de Copenhaguen.

Situat en una zona industrial prop del centre de la ciutat es construiria aquesta nova planta. En un futur esdevindria un model exemplar en l'àmbit de la gestió de residus i la producció d'energia, així com una fita arquitectònica en el paisatge urbà de Copenhaguen.

El projecte és la major iniciativa ecològica a Dinamarca amb un pressupost de 3,5 milions de corones daneses, i substitueix la planta Amagerforbraending, que ja fa 40 anys que estava en actiu.


Més informació a Realities-United  www.realities-united.de  llegir comentaris

Altres articles que potser t'interessaran:
Whistler Blackcomb a tamany XXS
S'inaugura el Tren Blanc de La Molina
Forfet gratu´t a Gran Pallars
:: ()
 
arxiu
:: ()
 
 
 www.postals.cat www.socpetit.cat www.nuvis.org RSS feed www.guianupcial.com www.canalviatges.cat (c) CanalNeu 07-11 by Creacions